Home Forums SYSTEM Problem with PPM decoder in OWC channel

Problem with PPM decoder in OWC channel

Profile Photo
(joined June 2022)
Participant

I am trying to simulate an OWC system using PPM modulation. I have problem with the PPM Decoder at the receiver side. Please take a look at my project attached below. My bit sequence is correct in the transmitter and in the receiver but the BER Analyzer has strange results (Min BER = 1, other factors = 0) when crossing the canal and its very illogical how can i get BER of 10e-009 or Is there anything wrong with my simulation? Please help me out with this problem .

Thank you for your consideration.
Regards.

Responses (1):

    • #70894
      Profile Photo
      safi benaissa
      Participant

      I am trying to simulate an OWC system using PPM modulation. I have problem with the PPM Decoder at the receiver side. Please take a look at my project attached below. My bit sequence is correct in the transmitter and in the receiver but the BER Analyzer has strange results (Min BER = 1, other factors = 0) when crossing the canal and its very illogical how can i get BER of 10e-009 or Is there anything wrong with my simulation? Please help me out with this problem .

      Thank you for your consideration.
      Regards.

    • #70908
      Profile Photo
      Ahmad Atieh
      Moderator

      Dear Safi,
      please note that you can’t attach OptiSystem .osd files to the post on the forum. Please email me the project as zip file to ahmad.atieh@optiwave.com and let me know the version of OptiSystem that you use.
      Regards,
      Ahmad

Login You must be logged in to reply to this topic.