Home Forums FIBER EDFA simulation problem

EDFA simulation problem

Profile Photo
(joined November 2018)
Participant

I am trying to simulate a circuit, but I have problem and the simulation does not finish.

The error says:
“CIDF Schedule: error occured while calculating, component Erbium Doped MM Fiber
Error in Erbium Doped MM Fiber: Parameterized signal at input port.
Calculation failed!”

Help me, please. What can I do in this case?

Responses (17):

    • #49841
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      I am trying to simulate a circuit, but I have problem and the simulation does not finish.

      The error says:
      “CIDF Schedule: error occured while calculating, component Erbium Doped MM Fiber
      Error in Erbium Doped MM Fiber: Parameterized signal at input port.
      Calculation failed!”

      Help me, please. What can I do in this case?

    • #49856

      Hi Juan,
      I have created a simple project (attached) for you. It is running and you can see the output spectra as expected.
      Hope you can use it as a start point to move forward with your project.

      thanks
      Mohamed

    • #49857

      sorry I forgot to attach the project.
      here you go

      regards,
      Mohamed

      Attachments:
    • #49860
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      Thank you very much for your help Mohamed, but I have another problem, I don’t know why the program doesn’t want to open the file you send me. When I try to open it, there is a message “Failed to load document from storage”. Would you mind sending me the document by mail?

    • #49861

      No problem.
      which version of OptiSystem you are using?
      I built it on Optisystem15.
      so you can open it for the same or newer version.
      just let me know to try to find a solution for you.

      thanks,
      Mohamed

    • #49862
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      It is the same, I am using the 30-day evaluation version. I installed the application the last Thursday.

    • #49863
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      It is the same, I am using the 30-day evaluations version. I installed the application the last Thursday.

    • #49871

      Hi Juan
      try this attached, and let us know

      thanks
      Mohamed Abouseif

    • #49873
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      I tried again, but it was impossible. Thank you very much for your aid. Can you send me a picture from the schematic. I am practicing some circuits trying to fix the problem with the general circuit.

    • #49874

      here is the schematic and the output results.

      good luck
      Mohamed Abouseif

    • #49876
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      Hi Mohamed,
      I am trying to use the application. I don’t know what happen, I did the same circuit, but always I have the problem.

      Attachments:
    • #49878
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      Thank you very much for your aid.

    • #49879

      try to combine pump laser with another CW laser using combiner then connect the output of the combiner to the fiber.
      let me know
      thanks
      Mohamed

    • #49880
      Profile Photo
      Juan E. GARCIA
      Participant

      I have tried some ways, but I don’t know if the problem is with my computer. I don’t know why this error. I just practiced the diagram from the application of this website, and the problem appears.

    • #49881

      did you try the combiner with CW laser?

Login You must be logged in to reply to this topic.