Home Forums SYSTEM 2 D graph in Opti Sys 7

2 D graph in Opti Sys 7

Profile Photo
(joined October 2014)
Participant

Hi every one !

I am making a 2D graph in opti sys 7 as explained in the tutorial but after sweeping the parameter and going into report layout all the icons in Project Browser are off or u can say that they are not working. Further, any of their sub icon is not opening due to inactive mode of project browser.

I am attaching pic of the project browser.

Kindly help me, how can i come out of this problem and make project browser functional.

i wil be very thakful to u for ur this act of kindess.

best Regards
Best Wishes

Attachments:

Responses (19):

    • #15207
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      Hi every one !

      I am making a 2D graph in opti sys 7 as explained in the tutorial but after sweeping the parameter and going into report layout all the icons in Project Browser are off or u can say that they are not working. Further, any of their sub icon is not opening due to inactive mode of project browser.

      I am attaching pic of the project browser.

      Kindly help me, how can i come out of this problem and make project browser functional.

      i wil be very thakful to u for ur this act of kindess.

      best Regards
      Best Wishes

      Attachments:
    • #15227
      Profile Photo
      Heitor Galvao
      Participant

      Install optisystem 7 on windows xp, the icons in the project browser will be unlocked
      my compliments

    • #15230
      Profile Photo
      Joseph Jiang
      Participant

      I think you can run the optisystem in a compatiable mode.

    • #15232
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      @ Heitor Galvao !

      SO hw can i make it functional ?

      any procedure or way so that i make project browser of opti sys 7 on windws 7 active ??

      Best Regards

      @ Joseph Jiang

      What compatible mode ? kindly eleborate it ……

      I want to make projt browser active so kindly help me for making it active …

      Best Regards

    • #15233
      Profile Photo
      Ravil
      Participant

      Did you install the full version of OptiSystem 7? Did you modify the library at all?

    • #15234
      Profile Photo
      Ravil
      Participant

      Can you also tell me the number/name of tutorial you are doing so I try to check it for you?

    • #15236
      Profile Photo
      Heitor Galvao
      Participant

      See which is an old 7 version of optisystem 2008 then you have problems in later versions of windows as 7.8 and 8.1 and windows xp is an old version where the optisystem 7 is compatible

    • #15273
      Profile Photo

      After selecting in compatacompatiable mode,project browser is enabled.

    • #15294
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      @ravil

      yes i instal complet v and yes i have modified the library’s bin folder.

      I am working on tutorail Voulm 1 given on the optiwav website and i am also sharing the link below.

      It is on the page 75 lesson 4 sweep

      Best Regards

    • #15297
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      @ Heitor Galvao

      u mean i should install opti sys 7 on window Xp for making project browser active.

      Am i correct ?

      Is there any othr way of making project browser active in Window 7, because i hav installed it in window 7 ??

      thanks for ur kind help.
      Best Regards

      • #15351
        Profile Photo
        Heitor Galvao
        Participant

        Yeah BilaL Aziz, I installed windos xp, then 7, and actually optisystem released the project browser, never used this compatibility mode, the interesting thing is that you have solutions here at the moment, a Tip If your notebook, for example has a 1Terabyte you repartition your HARD DRIVE, for example creating a 100 GB partition, and install windows xp, for example, only a little more work, then install the optisystem 7.

    • #15298
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      @ Joseph Jiang and siva rama krishna !

      i have done the way u showed me in the pic but still project browser is inactive.
      i don’t know y ?

      i have mark the Window 7 option on compatibility mode because i have installed opti sys 7 on window 7. i am also attaching pic of this as below.

      i have also tried other options instead of window 7 like Window Xp etc for compatibility issue but still it didn’t work.

      kindly help me so that i can come out of this trouble.

      thanks for ur kind support.
      Best regards
      best Wishes

      Attachments:
      • #15312
        Profile Photo
        Joseph Jiang
        Participant

        IN MY PC ,IT DOES WORK WHEN I SELECT THE COMPATIABLE MODE LIKE WINDOWS XP SERVICE PACK 3.HAVE YOU TRIED IT?

        +1
    • #15320
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      yes Joseph Jiang, Now its working.

      Thanks alot for kind suggestion.

      Best Regards
      Stay Bless

    • #15494
      Profile Photo
      Heitor Galvao
      Participant

      Unable to unlock the project browser of optisystem 7, for this compatibility mode?

    • #15591
      Profile Photo
      Ibn Aziz
      Participant

      Heitor when i used window 7 in compatibility mode my project browser were inactive but when i used WINDOWS XP SERVICE PACK 3 in compatibility mode it become active.

      I hope it wil also work for u.

      Best Regards

      • #15593
        Profile Photo
        Heitor Galvao
        Participant

        Good to know that there is more than one solution
        my compliments

      • #15601
        Profile Photo
        Heitor Galvao
        Participant

        Goodnight BIlal I test the solution using Windows Service Pack 3 by using the compatibility mode as you can see in Figure 1, and really the browser project was unlocked as you can see in Figure 2, more when I use the following Parameter tutorial project Sweeps BER x Input Powe as example to test the report of optisystem 7 that lets you plot a parameter in another function parameter doesn’t work at all, now I raise the question: does this compatibility mode? my laptop is new. Or the problem would be in windows seven I am using?
        my compliments

        Attachments:
    • #15647
      Profile Photo
      Heitor Galvao
      Participant

      I tested the compatibility version on the same laptop, with another version of windows 7 and it worked, I believe the problem is in windows 7 version.

Login You must be logged in to reply to this topic.